banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Mac Baren Mixture 40 g pipadohány

Mac Baren Mixture 40 g pipadohány

A napérlelte, morzsolt Virginia, az aranybarna, finomra vágott Burley és Cavendish dohányok keveréke fantasztikus mézédes illattal töltik meg a szobát. Könnyű meggyújtani és égve tartani, nagyon szépen, egyenletesen ég. Ízében és aromájában kellemesen lágy, nyugodtan ajánljuk napközbeni dohányzáshoz.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Wulfgar
Wulfgar képe
Sparrow kapitány ajánlására

Sparrow kapitány ajánlására próbáltam ki ezt a dohányt, immáron a második Mac Baren amiben kellemeset csalódtam, egyébként nem a szívem csücske.
Vettem egy zacskóval, de Rommel nem nézett szembe ekkora szárazsággal sivatagi csapatai élén mint ami engem fogadott.Azért kiábrándító, hogy az ember több mint 2 ezer ft-ot kiad érte, és gyakorlatilag használhatatlan dohányt kap.
Engedtem mohóságomnak és rögtön elpöfékeltem egy tömetet, már lelkileg felkészülve a szájpadlásom és nyelvem harmadfokú égésére, de meglepődésemre nem csípett annyira, persze óvatosan kellett vele bánni.Nagyon kellemes natúr keverék, a black cavendisht nem is érzem benne, a közepénél van egy kis cukros, édes íze, amúgy natúr szivaros.Nekem eszméletlenül bejött, felkúszott a top3-ba.Kezdőknek is ajánlható mert tényleg jól ég.Hölgybarát téraromával, de katarzist nem fog náluk okozni :)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
... a paplan. :-D

Pár éve már volt szerencsém ehhez a natúr keverékhez, de akkor valami miatt elmaradt a katarzisélmény. Persze rossznak sem találtam, de olyan semmi különös volt...
Aztán, egy ideje jobban kezdek vonzódni a natúr irányzathoz is. Hiába, öregszem én is... :-D
Úgyhogy elhatároztam, hogy ismét próbát teszek ezzel termékkel. Bizony nem bántam meg! Pöfékelés közben finoman előjön a Virginia édes (nem méz édes!) íze, remekül harmonizálva a Burley és a Cavendish aromájával. Litániát nem akarok róla írni, mert mások már szépen leírtak róla mindent, amit tudni érdemes.
Még esetleg annyit, hogy kiválóan tömhető, remekül ég (mi az az újragyújtás?!). Azért az óvatosabb tempó nem árt, mert kicsit hajlamos forrósítani a pipát! Konenz és bagolyhús nincs és szépen porig ég.
A következő soraimért pedig lehet, hogy Fisherman barátom meg fog dobálni! :-D
De én nem whiskyt ittam hozzá (nem is nagyon tartok itthon), hanem dió likőrt. Szerintem remekül passzolnak. De hát kinek a pap, kinek a paplan... :-D :-D
Jó füstölést mindenkinek! :-)

fisherman76
fisherman76 képe
Inkább...

...hozz belőle egy üveggel!

David89
David89 képe
Remek dohány

Kedves pipatársak. Végre ismét egy olyan dohányhoz írhatok véleményt amit a kedvenceim közé sorolhatok.
Régóta szerettem volna ízesítetlen igazi natúr dohánt próbálni, Mac Baren Virginia No.1-el szemeztem sokáig, de nem találtam egyik trafikban sem. Így hát végül a Mixture Scottish Bledre esett a választás.
Bontás után a zacskóba pillantva érdekes látvány fogadott. Személy szerint ilyen összepréselt és vágott dohánnyal még nem találkoztam, kellemes meglepetés volt. a zacskóba szippantva kellemes illat csapta meg az orromat. Sokáig szimatoltam mire rájöttem, hogy a piros Amforának van ilyen meglepően hasonló illata. Kis szárítás és morzsolgatás után egész könnyen tömhető. Könnyen is gyullad nem alszik ki, a parázs meglepően könnyen életben tartható, égése kiváló!
Íze natúr dohányíz nem érezni benne mézédes ízhatást, viszont meglepően zamatos dohányíz fogad. Tényleg kicsit szivaros jellegű. Kedvemre való még az a tulajdonsága, hogy ízét képes végig megtartani. Meglepetésemre ahhoz képest, hogy virginia füstje egyáltalán nem csíp. Idővel a torkot sem kaparja. A Stanwell Melange szerintem sokkal csípősebb. Az aktívszenes szűrő részemről is erősen ajánlott! Amúgy én is eltudok képzelni mellé egy kis whiskyt, simán passzolnak egymáshoz. Kondenzátum szinte semmi! Szerintem nemigazán való merengéshez, napi dohányként, baráti beszélgetésekhez, pecához, sétához, olvasgatáshoz viszont kiváló választás. Én a szabadban pöfékelem nagy megelégedéssel Vauen De Luxe 073 pipámból. Nem igazán kezdőknek, íze miatt inkább érettebb pipásoknak ajánlanám. Egy próbát mindenféle képen megér, csak ajánlani tudom.

vektor30
amolyan délutáni dohány...

Egyetértek Fisherman 76 Úrral!Mézédességnek semmi nyoma,van ugyan a háttérben egy kis édeskés íz.Vágása érdekes, de jól tömhető és jól ég.A whisky biztosan illik e dohány mellé,egy délutáni bőrfoteles "merengéshez".
Többet vártam.

fisherman76
fisherman76 képe
Tapasztalatok

Nem tudom,hogy az írott ajánlót készítő illető melyik dohányt kóstolta előzőleg,de,hogy valamit rosszul tud,az biztos.Mézédességnek ugyanis nyomát sem találni a Scottish Blendben!Annál inkább valami kellemesen szivaros,enyhén édeskés,ugyanakkor natúr dohányízt kapunk,amit jómagam igen nagyra értékelek,pedig alapvetően aromatik-rajongó vagyok.Egyszerű,hivalkodástól mentes keverék ez,amit év-és napszaktól függetlenül bárhol,bármikor szívhatunk.(Nekem vízparton esik legjobban,mondjuk peca közben).Égése rendkívül jó,nem igényel sok piszkálgatást,tehát kezdők is nyugodtan kipróbálhatják.Aki unja már a sok ízesített pipafüvet az tegyen egy próbát és nem fog csalódni!Füstje nem túl hölgybarát,viszont szép kékes színű,jól illik egy elegáns angol klub bőrfotelei és tölgyfa bútorai mellé.Egy pohárka skót whisky,benne egy jégkocka...Hajjaj...

Admin
Admin képe
VIDEO
fisherman76
fisherman76 képe
Még!

Nagyon örültem ennek a videónak, mivel igazi hiánycikk a pipadohány-ajánlók terén,de érthetetlen módon nem követte több!Csak bátran,tessék nyugodtan készítgetni a hasonló filmecskéket!Bárki.aki kedvet érez,segítsen hasonló elemzésekkel eligazodni a pipadohányok rengetegében,mert nemcsak a kezdők látják jó hasznát!Magyar nyelvű elemzést-bemutatót nem is találni sok helyen,ezért különösen jó lenne,ha mások is csatlakoznának a jó példát utánozva!!!

fisherman76
fisherman76 képe
Miért?

Nocsak,nocsak!Hát ez a videó miért tűnt el?Végre valami hasznos feltöltés a You Tube-on,és erre tessék!Gyanítom,hogy a trafiktörvény a ludas a dologban.Vagyis annak valamilyen kiterjesztése.Mindegy:nem örülök,hogy leszedték.Gondolom,hogy a "Való Világ"összes maradhatott.Mert az annyira jó....

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Fogtündér :D

Szerintem, a videót elvitte a Fogtündér! :D :D

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés