banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Black Gold Special 100 g pipadohány

Aranysárga virginia és cavendish eljárással feketére pácolt virginia dohányokból készül. Jellegzetesen férfias ízü, közepes erősségű pipadohány, amely a legmagasabb igényeket is kielégíti.

A CIPC (pipaklubbok Nemzetközi Szövetsége) döntése alapján 2009. október 11-én Debrecenben került megrendezésre a XIII. Pipaszívó Világkupa. E világkupára a Róna Dohányfeldolgozó Kft. egy különleges összetételű dohánykeveréket alkotott. Ez a Black Gold Special, amely több változat közül lett kiválasztva,mint a Világkupa hivatalos versenydohánya.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Ez is változott

Jó estét Mindenkinek! (Ha még benéz ide egyáltalán valaki...)

Az utóbbi időben azt kellett tapasztalnom, hogy ez a dohány is megváltozott. Sajnos, hátrányára! Ahogy egyszer valaki nagyon frappánsan megjegyezte: "Már a jövő sem a régi..."
A következőket tapasztaltam:
Ezzel a dohánnyal, egy "erős közepes" űrméretű pipával, eddig alsó hangon egy órácskát mindig sikerült füstölögni. Azonban, ez a közelmúltban ugyancsak lerövidült. Körülbelül a felére! A dohány olyan sebességgel ég, mint a benzines rongy! Mondhatom, alaposan meglepődtem!
Konzultáltam az esetről, Vackor barátunkkal. Ő pedig volt olyan kedves és nem csak elárulta a (kellemetlen) jelenség okát, de még megoldást is kínált a helyzetre. Szóval, ahogy Vackortól megtudtam, az égés sebessége azért nőtt meg ilyen mértékben, mert a keverékből kispórolhatták a Burley dohány szálakat. Ami egyébként lassítaná az égést. Lehetséges megoldásként pedig jó apróra (nem porrá) kell morzsolni a keveréket. Ezzel a tömet szellőzése csökken, miáltal az égés is lassabbá válik. A módszer bevált! Az égési időt sikerült nagyjából 40-50 percre feltornászni. De ennél többet, sajnos még így sem tudok belőle kisajtolni.
Kár, hogy ezt is elrontották. :(

fater
BG Special-Primus sárga

Üdvözlöm az Urakat!

Szerintem a legjobb "hazai" dohány!7-8 hónap csatosüvegben,utána kóstolva szenzációs.Íze vagyis zamata laza tejeskávé,környezet tolerálja.Nálam a nikotin és a füst mennyiség fontos!Ennél a dohánynál bőven a közép felett van,10-ből 8pont.Frissen füstölve 3p.Érdemes kipróbálni a PRIMUS sárgát,szintén pihentetve pár hónapot,és simán potozható 8-ra.A primusnál is a tiszta dohány-szivar íz az első harmad után előtérbe kerül,és szuper hideg égést prdukál bagolyhús nélkül.Talán a Primust kicsit gyorsabb égés jellemzi,de ez a finomra vágás miatt lehet.Frissen füstölve valóban a vége kaparós és szószos mindkét dohánynál.
Tiszteletem Uraim!

Wulfgar
Wulfgar képe
Kellemes selymes dohány

Kellemes selymes dohány édeskés-nugátos beütéssel amit már előttem is megemlítettek.Elég egyedi csomagolása van/volt ennek a dohánynak, nálam hajlamos volt hamar kiszáradni és kicsit kaparóssá válni.Nemcsak hölgybarát, mindenkinek tetszett idáig az illata és a szép kék füstje.
Van hozzá egy bejáratott fekete színű Giordano pipám amibe bármikor beleszimatolok előtör belőle a kellemes illata.
Sajnos kicsit mellőzöm és félretettem ezt a szeretett pipámat de tudom, hogy a boltok polcain mindig fog rám várni hűségesen egy tasak ebből a remek kis dohányból!

(A nem "special" változat belőle viszont szerintem messzemenően nem ezt a színvonalat képviseli).

fisherman76
fisherman76 képe
Egyetértek

Úgy igaz,ahogy a kollégák előttem már leírták:meglepően kellemes kis dohány ez,rosszabbat is füstöltem már kétszer ennyiért.Nugátos,kakaós ízeket érzek benne,a háttérben enyhe gyümölcsös jegyekkel.Kár,hogy a vége felé savanykás,karcos lesz.de azért így is szeretjük!

gibzo
gibzo képe
Nem lehet, hogy picit még

Nem lehet, hogy picit még szellőztetni kellene? Én azt tapasztaltam, hogy csak addig problémás, amíg szószos a vége, de ha eltalálom a megfelelő szárasságot, akkor ugyan a karcosság picit megmarad, de más probléma nincs vele.

fisherman76
fisherman76 képe
Sajnos...

...a dohány nedvességétől függetlenül nálam mindig előjön ez a szörcsögős,savanykás ízvilág,jellemzően a tömet utolsó negyedében.De sebaj,nincs tökéletes pipafű (és pipás sem),ez még nem veszi el a kedvemet tőle.

gibzo
gibzo képe
re: Sajnos...

Revideálom az álláspontom. 3:1 arányban igazad van.
Csináltam tesztet. Agyag-, fa-, gyökérpipa esetében igazad van, de csutkánál én nem találkoztam a problémával. Mivel az utóbbi időben főleg csutkákat használok (ez egy másik teszt :), picit megvezettem magam.
A dohány nedvességtartalma persze valamennyit számít, de a szellőztetés valóban nem megoldás.
Ezért elnézést kérek a felesleges okoskodásért.

Vackor
Vackor képe
Csutka és Black Gold

A csutkapipa talán legtapasztaltabb felhasználója vagy köreinkben, Gibzo. Természetes, hogy automatikusan a csutka szemszögéből értékeled a dohányokat, melyek nekünk, a csutkát ritkábban élvezők számára, roppant hasznosak! Köszönjük, hogy megosztod velünk azokat!

fisherman76
fisherman76 képe
Miért?

A bocsánatkérés felesleges:saját tapasztalataidat osztottad meg,és a fórum igazi célja pontosan ez!Csutkapipát viszont még sosem próbáltam,lehet,hogy ideje lenne...

gibzo
gibzo képe
Csak ajánlani tudom

Nálam ez a "hétköznapi" dohány!
Minden szempontot figyelembe véve egy igazi favorit. Kedvező ár - ami feltehetően annak is köszönhető, hogy hazai termék -, csodálatos íz és illat. Jól kezelhető csutkában, agyagban, gyökérben és fában is igazi élményt biztosít. Az itt bemutatásra került dobozos változata már megszűnt, helyette 50g-os tasakos kapható. Kibontás után azonnal használható, bár szoktam egy picit szellőztetni, igaz, én talán szárazabban szeretem a dohányokat mint az átlag, de mint azt tudjuk az ízlések sem lehetnek egyformák :)
Közepes erősségű, sokszor napi 8-10 tömést is elpöfékelek belőle. Érdemes megjegyeznem, hogy ez a dohány nem csak nekem szerez örömöt, de a környezetemnek is, mivel nagyon kellemes illata van. Érdemes kipróbálni :)

baskiria
Én a sima Black Goldot

Én a sima Black Goldot próbáltam, nagyon finom. Illatra aszalt füge, igen nedves. Nagyon szépen ég, nem csíp, és igen finom az íze. Szerintem bőven versenyben van sokkal drágább nyugati dohányokkal is.

Vackor
Vackor képe
Black Gold

Hadd tegyem ide kedves pipatársam, Bbalee véleményét erről a dohányról. Nem idézet, mert a tömörítés kedvéért néhány, a lényeget nem érintő módosítást eszközöltem benne. Magam még nem próbáltam ezt a dohányt, ezért vagyok kénytelen más tollával ékeskedni:

Róna Kft - Black Gold

Szerző: bbalee77
Összetétele: Black cavendish, burley, virginia
Illata: üde, kellemes édeskés illat, enyhe keleties beütéssel.
Íze: semmivel sem marad el az illattól, "diszkrét aromatic"
Illata a környezetnek: Kellemes, enyhe, elsődlegesen az aroma érződik kívülről.
Pontozás: 7/10

Talán a legkultúráltabb hazai pipadohány a palettáról. Kimondottan baráti dohánykeverék, diszkrét, ízléses aromásítás teszi teljessé.
Egyik kedvenc dohányommá tette az aromásítás sajátos, nem tolakodó ízvilága, mely harmonikusan enged teret az alapkeverék ízének kibontakozásához.
Szemcseméreténél fogva a tömés ha nem is kihívás, de kis bíbelődést igényelhet, különösen a kis kazánterű pipák kedvelőitől.
A keverék egyébként egyenletesen, jól ég, viszont a tömet a végére hajlamos kifáradni, de ez nem zavaró.

Ára baráti, ár-érték aránya kimondottan jó, minőségére pedig bátran kijelentem: nyugodt lélekkel merem kínálni.

Vackor kiegészítése: Más vélemények kifogásként említik, hogy néha komoly finánclábak kandikálnak ki a dohányszalagok közül. Ez sajnos jóval drágább dohányok esetében is előfordul, és ott sem meglepő. Egy megfelelő kisolló segítségével könnyen kezelhető a kérdés ;-)
Az általam eddig megismert vélemények szerint megéri kipróbálni. A minősége pedig - a szerzők véleménye szerint - vetekszik a nyugati dohánytermékekkel. Általában azok dícsérik, akik nem szeretik a túl édes, "émelygős" dohányokat, akik szeretnék dohány ízét is élvezni az ízesítésen kívül.

Admin
Admin képe
"SZERINTEM NAGYON MEGÉRTE"

alapvetően van egy ilyen összevissza gyümölcsös illata és mögötte egy kis édes nugátos illata nekem ez a gyümölcsös összevisszaság talán nem annyira tetszik de ha kicsit szikkasztom máris veszít az illatából és ugy már harmónikusabb
erősségben majdnem ugyanaz mint a sima black gold ,de barnább dohány és nem csíp annyira könnyen
1700 forint volt a 100g szerintem nagyon megérte, nem nagyon próbáltam még ilyen olcsó dohányt ami ennyire tetszett volna, kár hogy már csak korlátozott mennyiségben lehet kapni ..

Forrás: 44378. SHolmes
http://www.pipaclub.hu/pforum/index.php?tid=10

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés