banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Borkum Riff Cherry Cavendish 40g

Borkum Riff Cherry Cavendish 40g

Borkum Riff Cherry Cavendish illatos keveréke sötét Kentucky és a Burley dohánynak, lágy, finom cseresznye és egy kis vanília ízesítéssel. A Borkum Riff Cherry Cavendish keverék fermentált erőteljesen meleg füstje kissé édeskés ízű.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
fisherman76
fisherman76 képe
Nem gondoltam

....hogy ennyire pozitív élményt fog nyújtani,mert nekem a Borkum termékei egyáltalán nem tartoznak a kedvenceim közé.Általában a dohány valódi ízeit nem igazán érezni rajtuk,az ízesítésük is inkább olyan mesterségesnek tűnnek,és a pipafiltert is rendesen összemocskolják.Nos,jelen esetben ezek a rossz tulajdonságok nem igazán jönnek elő,valószínűleg ezért is fogy ebből a legtöbb világszerte.Úgy értem a Borkum berkein belül. Van egy ismerősöm,aki kizárólag ezt a dohányt szívja valamennyi pipájából,pedig nem egy-két darab van neki.Ezt mondjuk nem igazán értem,de Ő tudja...Összességében tehát egy igazán kellemes dohányt ismertem meg benne,érdemes egyszer kipróbálni!

Akos89
Ez egy nagyon jó dohány,

Ez egy nagyon jó dohány, nekem a cherry-sek közül a kedvencem (bár nem rajongok különösebben ezért az ízesítésért). Próbáltam az Alsbo, és a Mac Baren dohányokat is, de ez számomra nagyságrendekkel jobb. ;)

wtigrincs
Ruby

Ez a dohány még mindig ugyanolyan, mint előttem többen írták. Az új neve BR Ruby.
A dohány illata gyümölcsös, de a füstből ez már nehezen kivehető, az ízéből pedig még kevésbé. A pipa nagyon forrósodik tőle, még lassú szívásnál is.

Aragorn
Aragorn képe
Zamat megvan, de az íz nem érkezik

A tasak felnyitásakor arconcsap az erössen gyümölcsös illat. Adohány kisé nedves ezért jó ha szárad egy-két órát. Jól tömhető és aránylag jól is ég, de hiába száritottam akkor is elég sok kondenzátum van jelen. A dohány íze jellegtelen talán a második tömet kétharmadánál sejlik fel egy nagyon egyhe kis cherry íz. E mellett még végig kiséri a tömetet egy csípős íz nem tudom hogy ez minek tudható be, de elég kellemetlen. Akár min is változtattam a végén mindig maradtt egy kis bagolyhús. No, de egy szónak is száz a vége az én tetszésem nemnyerte el elég felejthető volt. Elnézést kérek a rajongóitol de ez azén véleménye. Jó füstölést :D

Damien
Damien képe
Sajnos egyet kell értenem

Sajnos egyet kell értenem baskiria-val,bár először azt hittem,hogy ha a BR Vanilla Cavendish-e is bejött és igencsak kedvemre valóvá vált,minden bizonnyal ez sem okozhat majd nagy csalódást... nos,hatalmasat tévedtem. Ez a BR merőben más és igencsak eltér az előzőtől. Hiába szellőztettem,gondosan átválogattam és körültekintően bántam vele,mielőtt a pipába tettem volna,ennek ellenére mégis "megszívatott". Tökéletesen helytálló baskiria megfogalmazása (bár ő a BR Black Cavendisht jellemezte vele),miszerint: "a füst csíp-rúg-harap,nagyon forrón ég". És valóban komoly kiképzésen esik át a kedves kísérletező nyelve és szájpadlása már a legelső alkalommal...komoly edzés ez az ízlelőbimbóknak. Az égése is meglepett,tényleg elég intenzíven kell ahhoz szívni,hogy égjen és ne aludjon ki. Az ízében a cherryt feleannyira sem éreztem,mint az illatában. Mindössze ennyi a pozitívuma...az illata,de hát ugyebár kedves pipatársaim,elsősorban nem ezért veszünk meg egy terméket. Nekem sajnos nagy csalódás volt ez a Borkum,azonban nem tettem le róla,mindenképp kipróbálom a többi változatát is,mert a Vanilla Cavendish-e bizony rendkívül kellemes csalódás volt számomra. Ez viszont felejtős. :/

Angyal_K
Angyal_K képe
Az első

Nekem az első cherry-s dohányom volt. Hogy nem volt összehasonlítási alapom, így elsőre úgymond lenyűgözött és a körülöttem élőket is, engem az íze, a többieket az illata.
Aztán vásároltam egy csomag Alsbo Cherry-t http://www.pipabolt.net/node/290 és úgy véltem, hogy nem a Borkum lesz az a dohány amiből egy húzósabb áremelés előtt vennék nagyobb mennyiséget.

Viszont aki nem rajong az intenzív ízekért, illatokért bátran vegye, rendelje. A parázs folyamatos életben tartása pipálás közben nem okozott gondot, nem emlékszem rá hogy sok újra gyújtást igényelt volna. Érdemes kipróbálni és összehasonlítani más cherry ízesítésű dohánnyal, mert annak ellenére hogy nálam nem a dobogó csúcsán van, az élmezőnybe bekerült.

Dugipipa
:O)

Sokat évődtem, hogy nekem, mint kezdő pipásnak illik-e ide írnom: nem tudok még olyan finoman cizellált ízhatásokról nyilatkozni, mint tapasztalt pipás társaim, de talán a hozzám hasonló "csíkos hátúaknak" azért tudok némi segítséget nyújtani. Hát lássuk!...
Egy barátomtól kértem kóstolót e dohányból.
A zacskóból az édeskés cseresznyés és a férfias dohányillat sokat ígérő illat-keverékét éreztem. A tabak java része már "elkopott", nedvessége így ideális, azonnal tömhető állapotú volt.
Gyújtás után bőséges sűrű füstöt adott, a parázs életben tartása nem kíván nagy odafigyelést, de itt a pozitívumokból ki is fogytam... :o/
Markáns ízében semmilyen cseresznyére hajazó zamatot vagy "kellemes dohányosságot" nem tudtam felfedezni és az utóíze sem lökött hanyatt a hintaszékben.
Illatáról nem nyilatkozhatok, mivel kritikusaim nem voltak jelen, jómagam pedig pipázáskor (sajnos!) nem nagyon érzem az illatokat.
Ennyi pénzért már jobbat várna az ember, sőt feleennyiért is jobb dohányt lehet kapni, pl. a már említett Jacht Club-ot... ;O)
Mindezek ellenére azt ajánlom, hogy ha valakinek alkalma adódik arra, hogy - baráttól, ismerőstől kérve - megkóstolja, ne hagyja ki, mert a legjobb teszt sem érhet fel a személyes tapasztalattal! :O)
(de pénzt nem adnék e tabakért...)

A dohányt egy cseresznyésre nemrég beállított aktívszenes gyökérpipából szippantgattam. :O)

Remélem, segítettem... ;O)

baskiria
Nem kezdóknek

Eddig egy csomag BR Black Cavendish-en vagyok túl, és az azzal szerzett tapasztalataim nem voltak jók. Nehezen és egyenletlenül ég, a füst csíp-rúg-harap, nagyon forrón ég, ha meg próbálom lassan szívni kialszik. Ezen kívül semmilyen íze nem volt, de még dohány sem. Nos, azt gondoltam biztos a Black Cavendish a rosszm, ez a Cherry majd jó lesz. Tévedés. Ugyazt tudom elmondani róla... Ennél a 690-es magyar Jacht Club fényévekkel jobb. Ne ezt vedd, válassz mást inkább.

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés