banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Lorenzo pipa Spitfire Meerschaum 10.

Lorenzo pipa Spitfire Meerschaum 10.
Lorenzo pipa Spitfire Meerschaum 10.Lorenzo pipa Spitfire Meerschaum 10.Lorenzo pipa Spitfire Meerschaum 10.

Lorenzo Spitfire Meerschaum 10. pipa bruyere gyökérből készült polírozott barna színű, tajték betétes pipafejjel, hajlított, fekete akril szopókával, 9 mm-es filterrel és közepes kazánmérettel.

A pipa méretei:
A pipa hossza: 144 mm
Pipafej magassága: 45 mm
A kazán mélysége: 33 mm
A kazán szélessége: 14 mm

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
fisherman76
fisherman76 képe
Az újdonság varázsa

Életem első tajtékbetétes pipája ezennel felavatva Stanwell Kir&Apple dohánnyal!Innen rendeltem a pipát,másfél hét alatt meg is érkezett(a szállítási időn bőven van még javítani való),és bizony mondom:gyönyörű darab!Élvezet kézbe venni,gyönyörködni egyszerű,letisztult vonalaiban,csodaszép erezetében.Akár hölgyek is kipróbálhatják,mert ennél kecsesebb,elegánsabb formát keresve sem találhatnának dohánykóstoláshoz.
Mert igazából arra szolgál.A tajtékkő(vagy habkő)ugyanis nem őrzi meg a belőle fogyasztott pipafű aromáját,mint a gyökér-ill.fapipák.Nyugodtan váltogathatjuk benne-akár naponta-a .felfedezésre váró szívnivalókat,nem kell beállítani egyfajta dohányra.Első alkalommal lesz ugyan némi fémes-savanykás mellékíze,de ez hamar eltűnik.Csak arra vigyázzunk,hogy bejáratásnál (kb.az első 15-20 tömetnél)igen lassú tempóban,a túlzott felhevülést kerülve "szoktassuk össze"a gyökeret és az ásványt.Hőtágulásuk messze nem azonos mértékű,ezért káros feszültség léphet fel a két anyag között,melynek sérülés(repedés vagy akár törés)lehet a vége!Kis odafigyeléssel ez elkerülhető.
Összességében tehát egy kiváló ár-érték arányú kóstoló pipát kaptam,melynél mindössze egy aprócska hibát találtam:a csutora kissé nehezen,megszorulva lleszkedik a fejrészbe.Új pipáról lévén szó,egyelőre nem akarom a gyökér belső részét csiszolással hozzáigazítani a műanyag szárhoz,mindössze a grafitos megoldást alkalmazva hagyok időt a két anyagnak az összekopásra.Ha ez nem lesz elég,akkor jöhet a csiszolóvászon...de az már egy másik történet.Jó füstölést!

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
The last! :)

Mákod volt! Elvitted az utolsó darabot. :)

fisherman76
fisherman76 képe
Aki figyel...

Bizony,résen voltam,de megérte!...És sajnos szükségessé vált a csiszolóvásznas korrekció,bármilyen türelmesen is próbáltam összeszoktani a pipa két felét!Közepesnél finomabb vászonnal,egy ceruzára feltekerve egy vékony csíkot,óvatosan körbeforgatva néhányszor a pipaszár csatlakozó részénél(belülről persze)máris elértem célomat.Papírzsebkendővel kitörölve a morzsalékot,puha grafittal bekenve a műanyag szárat,az most már olyan könnyedséggel hatol a fejrészbe,mint kés a vajba.Maga a tökély!

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Nocsak!

A grafit önmagában nem volt elég?

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés