banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Mac Baren Mellow Choice 40g

Mac Baren Mellow Choice 40g

Mac Baren Mellow Choice 40g pipadohány. Különösen kedvelt a kezdő pipások körében. Könnyű égésű dohány, finom vanília és csokoládé ízesítéssel. Virginia, Burley és Modern Cavendish dohányok keveréke.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Modern?

Csak egy kérdés: Mitől modern egy Cavendish? :-D
Ez (szerintem) egy kicsit viccesen hangzik. :-)
Meyik az elavult Cavendish? Az Óbester? :-D

Vackor
Vackor képe
Modern Cavendish

Remélem komolyan kérdezed, mert érdekes. Elmondom.
Ugyanúgy, ahogy a boroknál is van klasszikus, hordós érlelés (oxidatív eljárás) és acéltartályos erjesztés (reduktív eljárás), a cavandish dohány is készülhet az eredeti módon, whiskys, vagy rumoshordóban érlelve (ahol a szükséges nedvességtartalmat a hordó dongáinak párolgása, meg még egy kis édesített itóka szolgáltatja), vagy a modern eljárással, gőzzel melegítve (ahol a gőz biztosítja a szabályozott nedvességtartalmat) fermentálni. Míg a klasszikus eljárás során külön szoktak édesített itallal ízesíteni, a modern eljárás során a virginia dohány természetes cukortartalma adja az édességet. És itt mindjárt előbukkan a másik nagy különbség, hogy míg a hordós cavendish jellemzően burley - de lehet keverni virginiával is! - addig a modern cavendish virginiából készül. No persze önmagában a gőzzel történő erjesztés még nem tenné cavendish-é a dohányt, ehhez még szükséges a préselés. A hordókba betaposták, a modern eljárás során ezt csavaros, vagy hidraulikus préssel teszik meg és nem hordóba, hanem ládába. (Ez utóbbi ugyebár szögletes, hatékonyabb a tárolása.) Így összepréselve érlelik egy ideig, majd felszeletelik és csomagolják. A részletes tecnológia persze titkos.
A mai cavendish-ek általában ízesített burely cavendish-ek, a hordós érlelés szisztémája alapján! Az hogy az eljárás klasszikus, nem jelenti azt, hogy elavult!
Nos, röviden és a teljesség igénye nélkül nagyjából ennyi :-)

gibzo
gibzo képe
Nagyon jó :)

Élveztem minden sorát :)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Köszi! :-)

Kedves Vackor!

Köszönöm szépen, hogy gyarapítottad a tudásomat (meg mindenki másét, aki elolvassa)! :-)
Valami hasonlóra gyanakodtam én is, illetve arra, hogy esetleg a dohány nemesítéséhez lehet köze a modernitásnak.
Vagy ahogy Angelo Provolone mondja az Oscar című filmben: "Tudtam, csak nem sejtettem!"
Szóval még egyszer köszönöm az ismeretterjesztést! :-)

fisherman76
fisherman76 képe
Örültem volna

Kezdő pipásként (1998 táján) örültem volna neki,és úgy szívtam volna mint csecsemő az anyatejet,de akkor még vagy nem volt kapható nálunk,vagy csak az én figyelmemet kerülte el.Ma már jobban értékelek egy kellemes Virginiát,Latákot,vagy-ha már aromatik-akkor valami határozottabb ízesítést.Viszont kiválóan ég,nem kapar,nem csíp,nikotin meg csak mutatóba van benne.Az én aktívszenes szűrőimet szépen eláztatta majdnem mindig,ami elég meglepő Mac Barenéktől.
Összességében egyáltalán nem rossz,univerzális,év-és napszaktól függetlenül fogyasztható,bár téli hónapokra inkább valami finom Latákiát ajánlanék.És pont.

gibzo
gibzo képe
Szerintem is :)

Szerintem is inkább kezdőknek való pont a lágy ízek miatt. Viszont a Mellow és az Original nálam azon kevés dohányok közé tartozik ami szinte biztos, hogy van itthon :)
Érdemes kipróbálni csutkából is ;)

David89
David89 képe
Egész jó de nem estem hanyatt !!!

Üdv szenvedélyes füstimádók.
Az elmúlt héten hozzájutottam egy csomag Mellow Choice-hoz. Azóta is tesztelgetem ízlelgetem, több pipából is kipróbáltam de semmi különös! Most megjegyzem nem egy rossz dohány! Vágása jó illata is egész finom. Gyújtás után is jól ég, fehér füstje felforrósodva sem lesz savanyú vagy csípős a torkot egyáltalán nem kaparja. Pipát nem koszolja.
Ízre viszont nem olyan mint vártam. Ez azoknak a dohánya akik a gyengén ízesített pipafüveket részesítik előnyben. Az alap dohányíz finom zamatos, detto ugyanolyan érzés mintha Original Choice-t szívnék. A csomagon olvasható, hogy vanília és csokoládé. Én egyszer sem éreztem benne sem ezt sem azt. Aki az erősebb vaníliához van szokva annak meglepően gyenge íztelen lesz, aki meg vaníliásat akar és ezt veszi meg annak céljából az is csalódni fog! Ez egy könnyed nyári dohány. Baráti beszélgetéshez való, nem érdemel külön figyelmet, sem külön pipát. A kezdőknek jó választás bátran ajánlom! Bár én is ilyen jó pipafűvel tanulhattam volna!!
2300 Ft-ért nem ez lesz a kedvencem, de egyszer ki kell próbálni. Szóval ha egyszer valaki elszánja magát, hogy vegyen egy csomaggal belőle nem bánja meg, de nem is lesz felejthetetlen élmény. Én ahogy a címben írtam "nem estem hasra tőle" bár az ára alapján számítottam rá!

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés