banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Denicool szűrő-kristály 12g

Szűrő-kristály 12g
Szűrő-kristály 12g

Tegyen egy kis darabka kristályt a pipa kazánjába, majd tömje meg dohánnyal, ahogy máskor is szokta. A kristály elszíneződése, megbarnulása mutatni fogja, hogyan köti meg a kristály a füst káros anyagait a (kátrányt és nikotint), miközben élvezheti kedvenc dohányának az ízét és a kristály által biztosított hűvös, enyhén száraz füstöt.

Listaár: 1.328Ft
itt csak: 969Ft
Vackor
Vackor képe
Szűrő kristály

Hosszas vajúdás után próbáltam ki a DeniCool szűrő kristályát. Akár úgy is fogalmazhatnék: némi fenntartással. Mitagadás, ellenérzéssel viseltetem az ilyen "varázsszerekkel" szemben. A rendesen kiszárított dohány és a jól elsajátított töméstechnika nem igényel semmi ilyesmit! De... DE... Mert ilyenkor mindig van "de" :-)
Nem mindig van időnk, nem mindig van kedvünk a dohányt szárítgatni, nem mindenki tanult még meg rendesen pipát tömni és még olyan is akadhat, aki szívesen kipróbál egy újdonságot. Sőt, akinek felülfúrt pipája is szomorkodik a pipatóriumában, a szűrő kristállyal remekül orvosolhatja a problémát!
Magam kifejezetten nagy pipákkal próbáltam ki, ezért kettő-kettő darabkát tettem beléjük. Kipróbáltam Old Dublin latákiás dohánnyal, és kétféle aromatikkal, éspedig Mac Baren Black Ambrosiaval és Planta Jacarandával. Szándékosan nem szárítgattam őket!
Úgy tapasztaltam, hogy az ízek némileg összemosódtak. Úgy jellemezném, mint az akvarellt egy olajképhez képest. Nem hiányzott belőle semmi, félre ne értsetek, csak kicsit más volt a tónusa, az összhatása. Ugyanakkor a dohányok saját jellege, karaktere félreismerhetetlen maradt, az ízeket, zamatokat nem hamisította meg. A Jacarandát egyszer újra kellett gyújtani, a másik kettőt nem. (Hangsúlyozom, nem szárítgattam, egyből a zacskóból tömtem!) Az égés tökéletes volt, úgy ért véget a tömet, hogy észre sem vettem. Egyszercsak hopp, nincs tovább. Szürke hamu és két kis kemény dolog benne. S amin igazán meglepődtem, a kazán száraz maradt és a szárat egyszer sem kellett cicafarkalni.
Összességében igen kellemesen csalódtam benne és bizony tartani fogok belőle itthon. Mindenesetre ;-)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
kérdés

Kedves Vackor!
Ezt a kristályt filter alkalmazása mellett próbáltad ki, vagy csak anélklül?
Én leginkább fém szűrős pipához rendeltem egy dobozzal.

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés