banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Big Ben pipa Noble 605

Big Ben pipa Noble 605
Big Ben pipa Noble 605Big Ben pipa Noble 605Big Ben pipa Noble 605Big Ben pipa Noble 605Big Ben pipa Noble 605

A Big Ben Noble 605 pipa kiváló minőségű bruyere gyökérből készült lakkozott fekete pipafej, a pipafej pereme natur, enyhén hajlított szárral, 9 mm-es filteres, fekete nyerges akril szopókával. Szárát 925 Sterling-ezüst gyűrű díszíti.
Nagy kazánméretű.

Méretek:
Pipa hossza: 144 mm
Pipafej magassága: 44 mm
Pipa kazán mélysége: 35 mm
Pipa kazán szélessége: 20 mm
Súlya: 56 gramm

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
rboros72
Big Ben pipa Noble 605

Az örök klasszikussal élve, meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Pipafüggőségem nem hagyott nyugodni. Egyszerűen kell és kész, mi az az ésszerű magyarázat, ami a tizen x-edik piának helyt ad? Ez nem filozófia, ez vágy s annak nem titkolt tárgyai a pipák. A márkafüggőség helyett sokkal fontosabb a külső megjelenés, az a kisugárzás, ami képes elcsavarni az ember fejét, s az ami gondolkodás nélkül kattintgat csak, hogy birtokolhassa a vágy tárgyát, a kiszemelt pipát. Nem is emlékszem, hogy életemben ily sokáig fennállt-e valaha is valami iránti lelkesedésem. Jó, a sport nem ér, hiszen az egy mazochista kényszer, öröm, önsanyargatás élvezet. Anno a futás, s most a kerékpározás. Egészség? Eh, oly sokszor túl volt az már azon. Akkor a pipa miért ne lehetne egy kis tiltott élvezet? Megszerettem, mert úgy érzem, elért a szívemhez, és mert megérintette a lelkemet, ha nagyon patetikus és nem kevésbé teátrális akarok lenni. De tényleg így van! Mint anno megénekeltem, csak egy kellék, kiegészítő tárgynak vettem egy kis Vauen pipát. Majd még jobbnak véltem (még mindig csak kiegészítő, dísz) egy Petersont választani. Lehet, hogy nem kellett volna? De itt jön a racionális és az irracionális énem két nem épp kompatibilis pólusa. Mint tárgy szép egy pipa, már aki fogékony a szépre és nem csak a pipát, hanem már-már műalkotást látja benne. S van az akarom, nem tom’ mié’ de akarom érzés, amire nem lehet gombot varrni, csak jön és győz, mert addig úgy sem hagy, amíg nem birtoklom. És ez már oly sok alkalommal lecsapott és magával ragadott. Mint legutóbb, amikor is a Big Ben pipák szépen elkezdtek sorjázni a kínálatban. Már a piros fehér színű pipáknál is többször a kezemre kellett csapni, ha már csak a nevéből indulok ki is egyértelmű, hogy a hölgyek számára készültek, s szívem hölgye, szeretőm és társam az élet viharán át a napsütötte Kánaánig nem hódol eme szenvedélynek. S bár jó pár pipa még szűzen tengődik a pipatóriumomban, ezt nem mertem vállalni…. De jött a kísértés Big Ben Noble 605-ös személyében. És csak arra eszméltem, hogy a kattintás után a várakozás izgalma és kéjes érzés önti el testemet. Mikor érkezik meg a pipa, s vajon élőben is lesz olyan kívánatos, mint a képeken? Az átvétel a szokásos forgatókönyv szerint zajlott. MPS SMS, hát persze, hogy ama időpontban dolgozom! Csomag a postán én meg sorban állva tűkön ülök, hogy átvehessem. Kedves postáskisasszonnyal kibontattam, ő ellenőrzést hitt emögött, holott csak az azonnali és ellenállhatatlan birtoklás kerekedett bennem felül…. És már ott, a posta személytelen és közönyös pultján eljött számomra a Nirvána. A sok csomagolópapír között felbukkant egy szép és ízléses pipadoboz, rajta Big Ben felirattal, s benne lágy és puha krémszínű pipatasak, majd remegő kézzel és óvatosan kitapintva előkerült a csoda! Oh, istenem! Ügyes kezek, s dizájnerek eme remekbeszabott ékköve. Puff, élőben is ütött, hebegve-habogva beszélgettünk pár mondatot a pipáról és általánosságban a pipákról a postás hölggyel.
Mit is mondhatnék magáról a pipáról! Szépen kidolgozott, míves darab, a fekete összképet oly elegánsan töri meg az ezüst gyűrű és a pipafejen, a kazán peremén körbefutó pácolt barna erezet. Ez az első apple formájú pipám, aminek a jelentése most nyert értelmet. Telitalálat, nálam célba ért. Ez a forma valahogy számomra nőiesen kecsessé varázsolja a pipát, szinte már megszemélyesíti, egyben rejtélyes és egy csipetnyi misztikummal hatja át. A formás női tompor, vagy a dús keblek, de akár a férfi eszét vesztő ringó csípőt is említhetném e pipa megjelenését illetően. Persze kellő mértékben elvonatkoztatva. És mégis, jófajta dohánnyal (hogy egy kis képzavarral éljek) megtömve és lágyan markolva hol kisebbeket, s hol nagyobbakat szippantva belőle elmerengek a női nem végtelenbe vesző megfejthetetlenségében és mélységes tiszteletében……

gibzo
gibzo képe
Régen...

https://www.youtube.com/watch?v=d_8x4UNaaII&feature=youtu.be

Glaucus
Nagyon jó :)!

Na itt aztán rendesen "kigittelik" a lyukat a pipán (kb. 9:30-tól látható)! De persze nagyon érdekes volt a videó!

gibzo
gibzo képe
Szerintem is jó volt látni,

hogyan készültek régen a Big Ben pipák. Azóta biztosan sokat fejlődött a folyamat, sőt... mintha láttam volna valahol-valamikor egy olyan videót is... ha ráakadok, akkor megosztom azt is :)

Számomra az is lenyűgöző, hogy akkor még milyen szép hosszú pipákat csináltak. Azt tapasztalom, hogy a szűrők fejlődésével arányosan csökken a pipák a hossza. Ez a gyártóknak biztosan jó, hiszen anyagot spórolnak, de nekem nem tetszik :(

Glaucus
Ezzel én is így vagyok

Én is a hosszabb pipákat szeretem, mivel a szűrősöket is szűrő nélkül használom. Az adaptert meg nem igazán szívlelem. Nem is olyan régen sikerült hozzájutnom pár régi pipához egy helyi régiségkereskedőtől, amiket !!!nem használtak soha!!! Ráadásul bagóért :). Olyan kecses, hosszú mind, talán nincs is bennük több anyag, hiszen vékonyabbak, de persze nem tudom. A gyökér is mintha tömörebb lenne, akárcsak a régi Kőrösi pipáimban. A Capitello Apple-m viszont jó hosszúságú, azt nagyon szeretem!

gibzo
gibzo képe
Vackor mesterre kell hivatkoznom

Erről a témáról beszélgetve Vackor nagyon találóan világított rá a lényegre. Azt kell látni, hogy ha csak pár millimétert spórol pipánként a cég a szopókán, akkor hamar eljut odáig, hogy van egy ingyen.
Persze ha azt nézzük, hogy egy "profi" pipa mennyibe kerül, akkor ez nevetséges spórolásnak tűnik. Joggal :)
Viszont az olcsóbb, megfizethetőbb kategóriában már ez a spórolás is számottevő lehet, pl. csak a hazai viszonyokat nézzük, amikor egy egész "Nemzeti Dohánybolt" hálózatot lehet ellátni rengeteg pipával.
Egykor volt itt egy Trafik menüpont, ahol pont ilyen olcsóbb pipák voltak. A Pipabolt rendkívül korrekt módon leírta, hogy bár árulja, de nekünk (az itteni közösségnek) elárulta, hogy ezek nem az "igazi" pipásoknak készülnek.
Szívem szerint most azt írnám, hogy a profi gyártók profi pipái mennyivel jobbak mint a..., de ha azt nézem, hogy pl. a DB pipák hossza mennyire más mit pl. a Peterson... akkor ez máris megdőlt :)
Pedig csodás pipákat készítenek mind a ketted, és annak ellenére, hogy némelyik DB hossza nekem nevetséges, árban akár még felül is múlhatja némelyik Petersonét.
...és megint eljutottam odáig, hogy a minőségnek ára van :)
...és miközben ezeket a sorokat írom, egy kb. 10 ezres olasz pipával és Mac Barren Cube-al érzem teljesnek a világot :)

Ma egy picit szószátyár vagyok :)

Ez a pipa kérdés is picit olyan mint a zenélés. Sok 5-800 ezer forintos hangszertulajdonos zokogott már azért, mert képtelen volt a 20-30 ezres hangszer hangját produkálni.
...és ez persze fordítva lényegesen gyakrabban igaz :)

...de visszatérve az eredeti témához, tudnál valahol megosztani képeket azokról a régi pipákról, hogy irigykedhessünk egy kicsit?

Glaucus
Persze!

Valamikor lefényképezem őket és felrakom, de nem azért, hogy irigykedjetek :)!

gibzo
gibzo képe
Várjuk...

Köszönjük, és az irigykedés jogát fenntartjuk :D

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés