banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Tajtékpipa Calabash Mahagony XXL 9mm Sherlock

Tajtékpipa Calabash Mahagony XXL 9mm Sherlock
Tajtékpipa Calabash Mahagony XXL 9mm SherlockTajtékpipa Calabash Mahagony XXL 9mm SherlockTajtékpipa Calabash Mahagony XXL 9mm Sherlock

A Calabash Mahagony XXL 9mm Sherlock Tajtékpipa tajtékkő-betétes, nagy kazánméretű pipafej, 9 mm-es filteres, erősen hajlított szárral, fekete szopókával.

Bársonnyal bélelt fekete díszdobozban küldjük. Kiváló ajándék!

Méretek:
Pipa hossza: 200 mm
Pipafej magassága: 108 mm
Pipa kazán mélysége: 43 mm
Pipa kazán szélessége: 23 mm
Súlya: 50 gramm

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Ha már megígértem

Szóval, ahogy korábban ígértem, írok pár sort erről a remek pipáról, amit szeptember folyamán sikerült megrendelnem.
Mivel is kezdjem...?
Ahogy a formájából is látszik, ez bizony nem egy mindennapi tucatpipa. A már említett formának és a súlyának, súlyeloszlásának köszönhetően ez nem az a fajta pipa, amit az ember a foga közé kap, aztán dolgozgat, esetleg önfeledten sétálgat-túrázgat, stb... Őt is végig kézben kell tartani, akár csak a hosszú szárú testvéreit a churchwardeneket. Le kell vele szépen ülni valami nyugis helyre, ahol el lehet merülni a pipázásban, jó zenében, filozofálgatásban, baráti beszélgetésben.
Kialakításából adódóan a beletömött dohányok egész új arcukat mutatják meg. Ugyanis a tajtékbetét alatt a pipafejben van egy üreg, ahol a füstnek bőven van ideje és helye lehűlni. Ezért a többi pipához képest nagyon kellemes száraz, hűvös füstöt produkál.
A már említett tajtékbetét kivehető a pipa fejéből. Tulajdonképen ez nem más, mit egy tajtékkőből esztergált tölcsér. A füstfurat is pontosan az alján van és nem oldalra néz, hanem függőlegesen van kialakítva. Tényleg úgy, mint egy tölcséren. Éppen ezért én úgy szoktam a pipát megtömni, hogy a dohány betömése előtt egy darab szűrőkristályt teszek a kazántérbe, hogy a függőleges füstfuraton a dohány és később a hamu ne pereghessen a tajtékbetét alatti üregbe.
Ha már itt tartunk, akkor természetesen azt is el kell mondjam, hogy a tisztítása is kicsit más, mit a többi pipának. Lévén, hogy ezt három, de akár négy darabra is szét lehet szedni. De ettől még nem kell megijedni! Nem egy barátságtalanul bonyolult eszközről van szó. Nem kell atomtudósnak lenni a rendes használatához. :)
Befejezésül pedig köszönetet mondok Vackornak, aki mint mindig, most is ellátott jó tanácsokkal a pipát illetően és türelmesen válaszolt a kérdéseimre. :)

gibzo
gibzo képe
Köszönöm :)

Jó volt olvasni a soraidat. Milyen dohányokat próbáltál? Lesz/van saját dohánya vagy "vegyes" használatban van? Mivel és hogyan tisztítod?

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Nincs mit. :-)

Örülök, hogy tetszett a leírás!
Eddig Mac Baren Virginia No 1-t és Peterson Sherlock Holmes dohányt szívtam belőle.
Mivel tajték bélése van, ezért majd másféle dohányokat is kipróbálok majd benne.
Tisztítani kristálycukorral és sósavval szoktam.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ugyanúgy, mint a többi pipát, tisztítószállal és konyhai papírtörlővel szoktam pucolni.
Annyi a különbség, hogy ez több alkatrészből áll.
És nem csak a tajtékbetét égésterét, hanem az alatta lévő fa rész üregének a belső falát is letörölgetem egy papírtörlővel.

gibzo
gibzo képe
Alkoholt nem használsz?

Ezt csak azért kérdezem, mert egy időben a betétes pipáimat én is papírtörlővel törölgettem, de erre több esetben nem volt lehetőségem mert valahol mozgásban voltam. Azt vettem észre, hogy nagyon lassan és nagyon vékonyan, de felrakódik rá a szén. Alkohollal viszont szépen le lehet szedni. Sőt! A tajték pipákat kb. félévente kívülről is áttörlöm. Persze óvatosan, nem áztatom, csak nedves (alkoholos) ruhával áttörlöm. Rengeteg koszt leszed :)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Idővel

Annyit még nem volt használva, hogy alkohollal kelljen tisztítani.
Úgyhogy alkoholt egyelőre csak belsőleg használok. :-D

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Kínzás!

Kedves PipaBolt!

Miért fájdítjátok a szegény ember szívét?

Vackor
Vackor képe
Calabash Mahagony

Ez egy igazán érdekes és jól kitalált pipa! Teljesen más élményt kínál, mint egy gyökérpipa. Én azt mondom, érdemes rá spórolni, bár kétségtelen, hogy elkérik az árát egy ilyen remekműnek. Tegyük hozzá, hogy már az alapanyag sem hétköznapi és az elkészítése sem egy egyszerű dolog!
Jó is hogy szóbakerült, elég régen vettem elő. Még azt hiszi majd, hogy megfeledkeztem róla ;-)

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés