banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Agyagpipa - fehér, 14,5 cm

Agyagpipa - fehér, 14,5 cm

Fehér színű kerámia pipa, mely ideális választás kóstoló pipának.
Méretek:
Pipa hosszúsága: 145 mm
Fej magassága: 35 mm
Kazán szélessége: 18 mm
Kazán mélysége: 31 mm

Listaár: 1.414Ft
itt csak: 1.295Ft
s44px2
s44px2 képe
Sziasztok! Ma megérkezett

Sziasztok!

Ma megérkezett több más megrendelt termékkel együtt.
Még szerencse, hogy többet hozattam, mert az egyik rögtön kicsomagolás után gyors "kopásnak" indult.
Amúgy megéri a pénzét. Mindenkinek ajánlom hogy próbálja ki. Egy kicsit hagyjátok el a komfort zónátokat.
Üdvözlettel.

PotrienDani
Pipa a Jane Austen adaptációkból, és más kosztümös filmekből....

A véleményeket olvasva, kicsit megijedtem, mivel kapásból hármat vettem, de örülök neki. Üresen megszívva, megnézve a szelelését, meglepően jó (az igen sűrű füstöt szeretem), annak ellenére hogy a vékony szár nem volt biztató, és extra törékenynek tűnt. Ami igazán meglepett az anyag enyhe csokiaroma illata. Megtömtem kb. 3/4-ig MacBaren Scottish Blenddel, örök dohányommal, és...valami csodálatosan passzol az íze. Igen hamar forró lesz a fej, és az is marad, de lassan "kortyolgatva" nekem elmaradt a forró füst, annak ellenére hogy a tömet vége felé kicsit a szár töve is elkezdett kúszva melegedni. Kicsit laza volt a tömet, féltem a rossz szeleléstől, így a fültölés utolsó harmadában kaptam az arcomba a kis szenes dohánydarabkákat, eztán erősebben tömök majd. Nagyon jó tanítómester a mohóság ellen. Farsangra kiváló élvezet lehet, ha még kerítünk hozzá empire kori öltönyt, vagy legalább egy háromszögletű kalapot. Haha! :)

gibzo
gibzo képe
Next :)

...és esetleg ez lehetne a következő, ha majd ismét lehet kapni :)

http://www.pipabolt.com/node/2864

Azt mondják a hozzáértők, hogy ebből elég 400 évente egyet venni ;)

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Győzött a kíváncsiság

Ahogy a címben is írtam, kíváncsi lettem, hogy milyen lehet egy pipa, ami teljesen agyagból van. Cserépfejű, "faszárú" :D :D pipám már van. "Akkor hát legyen egy ilyen is"-felkiáltással ráklikkeltem a "kosárba" feliratú ikonra. A pipa meg is érkezett, épségben. (kicsit féltem, hogy valahol esetleg elejtik a csomagot)A pakkot kibontva láttam, hogy ez bizony tényleg nem egy nagy pipa. Méreteit elnézve egy olyan bő félórás füstölgést jósoltam neki. Ahogy én azt elképzeltem! :D Kis mérete ellenére úgy nagyjából 57 percet sikerült kihozni belőle. A filter ugye eleve kizárt. Szűrőkristályt sem tettem bele. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz csak így, a maga valójában. A pipa fejét csak nagyon rövid ideig lehet fogni (kivéve ha valaki fakír, vagy azbesztből van a keze), mert ugye az agyag jó gyorsan felmelegszik, még óvatos tempónál is. Szerintem a fogunk közt tartani sem igazán célszerű, úgyhogy marad a szárfogás. Az óvatos tempót azért is ajánlanám, mert a tömet vége felé már eléggé forró a füst. Csak vigyázva! A tisztítása sem éppen egyszerű, mert egy átlagos vastagságú (Blitz) szárkefe csak nehezen tolható bele, úgyhogy nem is nagyon erőltettem, nehogy elpattanjon.
Érdekessége a pipának, hogy füstölgés közben a dohány illata/aromája mellett enyhén érezni a forró agyag szagát is.
Összességében egy érdekes élmény, de nem hinném, hogy túl gyakran fogom majd használni. Inkább csak mint különleges példány fogja a gyűjteményemet gazdagítani.

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Érdekesség képpen :)

Egy kis film az agyagpipák készítéséről: https://www.youtube.com/watch?v=2oKLnZGdrag

gibzo
gibzo képe
Annyit tennék hozzá...

Az enyém is most érkezett meg. Annyit tennék hozzá, hogy számítottam a melegedésre, de arra is, hogy majd az agyag szár hűti a füstöt. Persze valóban hűti, csak nem túl látványosan. Ami a fej melegedését illeti, részben kezelhető, a tömet elején a fej alja, a végén a teteje fogható. Nekem a tömet felénél voltak csak gondjaim, akkor tényleg csak a szár fogása segített, mivel nem szeretem az égett bőr és hús szagát :)
A mérete meglepett, kisebb kazánra számítottam, de ez így teljesen rendben van, kóstoláshoz talán még nagy is egy picit. Én a száron simán végigtoltam a Blitz szárkefét, majd a kilógó végét kb. derékszögben elhajlítva többször körbeforgattam. Ezt minden használat után meg fogom ismételni, mivel félek attól, hogy eltömődik, és akkor feltehetően valami drótot kell áterőszakolni rajta, azt meg nem szeretném.
Az agyag szag gondolom egy idő után majd megszűnik, akkor viszont tökéletes kóstoló lesz belőle. Szerintem ennyi pénzért nem hiányozhat otthonról :)

A hozzászóláshoz belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés